0639826286 kunst@jofke.nl
Selecteer een pagina

In de eerste instantie lijkt het werk van de vijf kunstenaars niet veel gemeen te hebben. Totdat uit de verrassende veelzijdigheid in aanpak blijkt dat zij allemaal zoeken naar een manier om de ongrijpbare zaken van het leven vorm te geven. Gemis, bovenzinnelijk en onzichtbaar zijn thema’s die deze expositie bij de Steenfabriek in Gilze zo bijzonder maken.
Iedere dag is één van de exposanten aanwezig om u uitleg te geven over het werk.

Locatie
Steenfabriek 7, 5126 PB Gilze
Navigatie adres: Alphenseweg 4, 5126 PP Gilze

Data
14 t/m17 mei 2015, 13.00-17.00u
23 t/m 25 mei 2015, 13.00-17.00u

Officiële opening
Toon de Boer, voormalig museumdirecteur en huidige voorzitter van Stichting KIVI; kunst is voor iedereen, zal donderdag 14 mei om 15.00u de expositie openen. Ook u bent welkom!

————————————————————————————————————————————————-

Aloys Staps laat digischilderijen zien, waarin hij oude en nieuwe technieken combineert. Daarbij verloochent hij zijn grafische achtergrond niet en gaat door met zijn manier van schilderen. Het maken van de composities is als beeldhouwen uit steen; hij ontdekt een beeld in zijn omgeving dat een eigen identiteit heeft. Door de verschillende technieken kan Aloys de kijker een totaal ander inzicht geven in zijn omgeving.

In het werk van Peter Musters staan de natuur en de mens centraal. Net als Peter kunt u zich tijdens deze expositie laten verwonderen door de manier waarop hij zijn fascinatie van de sensuele en seksuele emotie die onder het oppervlak ligt omzet tot kleurrijke schilderijen.

Op intuïtieve wijze werkt Renate Engelen met mixed media toe naar verrassende schilderijen en glaskunstwerken. Vaak maakt zij portretten, de ene keer brengt zij deze realistisch in beeld en soms abstract. Haar thema’s zijn vaak gebaseerd op verlangens en behoeften van de mens.

Jofke van Loon maakt op sublieme wijze het onzichtbare voelbaar met haar foto’s, sculpturen, filmpjes en tekeningen. Ervaar de kwetsbaarheid, spanning, gelaagdheid, intuïtie, tactiliteit, maar ook het contrast, toeval en het experimentele in haar werk.

Manon Staps verkent de menselijke vorm op tastende, komische, maar soms ook lugubere wijze. Zij creëert fantasierijke vormen en gedaantes in haar stilistische tekeningen.

[responsive]5[/responsive]
Fotografie Jofke van Loon